Losse rooibos thee

4,60 incl btw

Artikelnummer: FTT 10015 Categorie:

Losse rooibos thee

Naaldvormig, fris en zacht, rijk aan vitamine C, Tanninearm en cafeïnevrij

Ingrediënten: losse Rooibos thee

Soort: Rooibos
Karakter: Puur
Overige: Tanninearm
Overige: Cafeïnevrij
Verpakkingseenheid: 75 gram

 

Leuke weetjes

 

Thee heeft een positief effect op de gezondheid

Losse Rooibos thee bevat veel antioxidanten en draagt bij aan een gezond lichaam. Het is van nature vrij van cafeïne en kan onder andere helpen om ontstekingen te bestrijden en je hart gezond te houden. Eigenlijk verdient de thee meer wetenschappelijk onderzoek.

Rooibosthee kan de hartgezondheid ten goede komen doordat het de bloeddruk positief beïnvloedt. Het kan ook ‘slecht’ cholesterol verlagen en ‘goed’ cholesterol verhogen bij mensen die geen verhoogd risico lopen op hartaandoeningen.

 

Feit

Losse Thee drinken heeft verschillende positieve effecten op de gezondheid. Daarom adviseert het Voedingscentrum 3 koppen groene of zwarte thee per dag te drinken.

Groene en zwarte thee verkleinen de kans op een beroerte.
3 koppen groene thee of 5 koppen zwarte thee per dag verlaagt de bloeddruk.
3 koppen groene thee per dag verlaagt waarschijnlijk het LDL-cholesterol (slechte cholesterol).
4 koppen zwarte of groene thee per dag verkleint waarschijnlijk het risico op diabetes type 2.

Groene thee komt van een andere plant dan zwarte thee

Fabel

Groene thee en zwarte thee zet je allebei van blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. De blaadjes worden zwart en krijgen een andere smaak als je ze laat reageren met zuurstof. Vruchtenthee is vaak gemaakt van zwarte thee gemengd met gedroogd fruit en aroma’s.

Kruidenthee is geen thee

Feit

Losse kruiden thee wordt niet gemaakt van de theeplant. Bekende kruiden thee’s zijn bijvoorbeeld rooibos, kamille, munt en sterrenmix. Dit zijn aftreksels van andere planten, vruchten, kruiden, specerijen of bloemen. Ze worden ook wel (kruiden)infusies genoemd. Dat is dus eigenlijk een betere naam.

Omdat (kruiden)infusies geen echte thee zijn, hebben ze ook niet de gezondheidseffecten van echte thee. Losse kruiden thee telt daarom niet mee in het thee-advies van het Voedingscentrum. Maar ze helpen natuurlijk wel om dagelijks 1,5 tot 2 liter vocht te drinken.

Scroll naar boven